Un dia a la llar de criança

Al matí cada nen arriba amb els seus pares, es treuen les sabates que portem del carrer, ens posem les sabates d’ estar a la llar i anem a jugar lliurement per l ‘ espai de la llar.

Mentres els pares poden pendre un té o esmorzar una mica de fruita, si els ve de gust, mentres comparteixen una estona amb els seus fills a l ‘ espai i amb les altres famílies.

L’hora d’acollida és molt flexible, i quan estem tots, després d’haver jugat una bona estona lliurement,proposarem o presentarem una activitat o taller ( plàstica, musical, matemàtica,psicomotriu, sensorial, experimentació, fer  el pa…) I ells decidiran si volen o no fer-la.Si no els motiva, poden continuar amb el seu joc espontani.

A mig matí sortirem a descobrir que hi ha fora de la llar; els parcs, els animals, els camins infinits, els tresors que la natura ens regala,el clima variant del Pirineu…

 

Al tornar a casa, arriba l’hora del conte, una hora plena de boniques històries que faran viatjar al nen a mons inimaginables.

Al mig dia arriba l’hora de dinar on cada nen portarà de casa el seu dinar.Aquest és un moment molt important on es respecta el ritme que cada nen necessita i el seu criteri per decidir quan ja no en vol més.

Després de dinar anirem a descansar una estoneta, qui ho necessite,cada nen tindrà el seu llit amb els seus llençols.

Durant tota la jornada es podrà dormir i menjar quan cada nen ho dessitge o ho necessite, no sols durant els moments que estàn estipulats com a tal.

A l ‘hora que vénen els pares, és un moment per que els pares puguin gaudir del seu fill i de l’espai una estoneta creant vincles amb les altres famílies i la mare de dia.

 

Anuncios